érdekes. fontos. népszerű.

A hét bloggere

Nők, akik ésszel, gondolkodva élik az életüket, de szeretnek elsők lenni, és a trendek előtt járni

Juditot és Ágit esélyünk sem lett volna arról faggatni, miről, kinek, hogyan szeretnének blogolni, mikor majd egy éve megjelentek egy kisebb bloghus rendezvényen, amire nem is biztos, hogy meghívtuk őket. Kész tervük volt a dizájntól a tartalomig, vagány és merész, de azt talán ők sem gondolták, hogy a nyár végére önálló domainen fut életmódszájtjuk, a Forwardist. Mit fut? Hasít! Így legalább nem arról mesélnek, mi lenne ha, hanem hogy mi lett.

Kinek szól a Forwardist?
Judit: Nőknek, akik szeretnek elsők lenni, a trendek előtt járni. Olyanoknak, akik szeretik ésszel, gondolkodva élni az életüket, és egyensúlyra törekszenek.
Ági: Egy olyan magazint szerettünk volna létrehozni, ami főként a divatra és a szépségápolásra fókuszál, de néha több annál, hogy megválaszolja a “mit vegyek fel?” kérdést. Persze előfordul ilyen kontent is, de hosszabb, elgondolkodtatóbb cikkek írására törekszünk. Emellett biznisszel, karrierrel kapcsolatos tartalommal is készülünk, hátha a tapasztalatunk segíthet másoknak. Igazi lifestyle magazinból pedig nem hiányozhat a kultúra és a gasztró sem, így ha van egy jó filmünk vagy sorozatunk, esetleg éppen rájövünk a tökéletes koktél receptjére, ezeket is megosztjuk.

201908297019368717929908485.jpg

Hogyan működik a kétfős szerkesztőség? Elfeleztétek a témaköröket, amikért magatok feleltek vagy írtok erről is, arról is?
Ági: A tartalmi oldalt én fogom össze. Alapvetően többet is írok, mint Judit, aki viszont inkább a blog mögötti üzleti oldalra fókuszál. Nincs szükségünk hatalmas koordinációra, mert együtt találtuk ki a blog koncepcióját, így nem kell túlbeszélni a témaválasztást, stílust, stb. Mind a ketten dobunk fel témákat a egymásnak is, ha valamit érdekesnek találunk, de úgy érezzük, a másiknak jobban fekszik az adott téma. Ez a kezdeti helyzet, de reméljük, hogy a Forwardist csapata hamarosan bővül majd, és egyre több egyeztetésre, sőt, szerkesztőségi meetingekre lesz szükség a rohamos fejlődés miatt. :)

Ki a főnök?
Judit: A cikkekkel, tartalommal, közösségi médiával kapcsolatban Áginál van a döntés, én pedig az üzleti kérdésekben vagyok a főnök. Persze minden döntéshez közös egyeztetés vezet, azért is működünk jól csapatként, mert tiszteletben tartjuk a másik szakértelmét.

Mennyi időt áldoztok a tartalomgyártásra?
Ági: Még nagyon alakul a munkarend, de most körülbelül napi 2 óra a “normál ügymenet”. Más kérdés, hogy néha fél napokra elveszek a kedvenc blogjaim és weboldalaim böngészésében, amit “inspirációgyűjtés” címen szoktam bevinni a Toggl-be…
Judit: Ezen felül vannak még az előre gondolkodós, stratégiaalkotós projektek, amikkel a cikkíráson túl fordítunk akár egy-egy teljes napot, és a szerzői felkérések, amilyenek például a blog.hu csapatától jönnek, és együttműködve végzünk.

Hobbinak ez túlzás lenne, valamiből élnetek is kell. Jól fizet a tartalomipar vagy több vasat is tartotok a tűzben?
Judit: Mindketten szabadúszók vagyunk, és nem ma kezdtük ezt az életmódot, így tudjuk, hogy mindig több vasat kell tartani a tűzben. Ráadásul multitaskingban erősek vagyunk, úgyhogy ez nem is jelent gondot.
Ági: Judit az Excel és prezi királynő, alapvetően brand developmenttel segíti az ügyfeleinket, én pedig tartalommal, kommunikációval foglalkozom első sorban. De volt már példa arra is, hogy én stylingoltam egy ügyfelünk fotózásán, vagy ketten kézen fogtunk egy színésznőt, és teljes gardrób frissítést csináltunk neki.

Milyen újdonságok várhatók a Forwardiston vagy tőletek a Blog.hu egyéb zugaiban?
Judit: Természetesen világuralomra törünk, de az odáig vezető út részleteiről egyelőre nem nyilatkoznék inkább. 

Hogy néz ki egy tökéletes hétfőtök és egy hibátlan vasárnapotok?
Ági: Nem könnyű elérni, hogy egy hétfő tökéletes legyen! De mindig meg kell látni a pozitívumot, így nekem az a hétfő tökéletes, amikor úgy tudom elindítani a hétre tervezett feladataimat, hogy közben nem esik be egyetlen SOS megoldandó feladat sem. Hétfőnként nem is szoktunk összeülni, ilyenkor mindenki maga szervezi és intézi a feladatait.
A vasárnapok sem mindig jelentenek szabadnapot – én például kifejezetten szeretek ilyenkor előre megírni egy pár anyagot. Ha mégis szabad a vasárnap, akkor egy kellemes margitszigeti fröccsözős délután mindenképpen jól esik, vagy ha az egész nap szabad, akkor egy kis vidéki kiruccanás, mondjuk Tatára. Ott egy ebéd a végtelenül lepukkant, de annál jobb halas kaját kínáló Szálka Bárban, aztán pedig SUP-ozás az Öreg-tavon.

A végén kinek lesz mindig igaza kettőtök közül?
Judit: Mindig mindenkinek igaza van, csak más szempontból :) Komolyra fordítva a szót, mindkettőnknek szokott igaza lenni, és ezt a másik is be szokta látni. Tudom, hogy sokak számára utópisztikus ez a helyzet, de nálunk működik.

Mit tanácsolnátok annak, aki ezen az interjún felbuzdulva fogna tartalomgyártásba?
Ági: Hogy csak elkezdeni nehéz! Mielőtt blogolni kezdtem, egy csomó ismerős rágta a fülemet, hogy írjak, de valahogy mindig találtam fontosabb projektet magamnak. Aztán amikor végre belevágtam, akkor jöttem rá, hogy milyen jól érzem magam benne. 

Általában hány lap van nyitva egyszerre a böngészőtökben?
Ági: Túl sok! És imádom azt az érzést, amikor nagy ritkán eljutok odáig, hogy mindet bezárjam!

Nemrég hallottam egy meghatározást; nők, akik szeretik ésszel, gondolkodva élni az életüket, egyensúlyra törekszenek, de szeretnek elsők lenni, a trendek előtt járni? Illik ez rátok?

Ági: Reméljük igen!

Tetszett az interjú? Megosztom Facebookon
süti beállítások módosítása