érdekes. fontos. népszerű.

A hét bloggere

Hello Márk, what are you doing here?

mod_mu_hely_2.pngStílus- és divatügyekben mindannyiunknak van saját véleménye, de sosem tudhatjuk, hogy az eredetileg is a miénk volt e, vagy Lakatos Márk mondta valahol korábban. A hazai divatszakma és társasági élet igazodási pontjaként egyike azoknak a véleményformálóknak, akire érdemes odafigyelni. Mostantól az i2-n is, mert stílusportálja, a markandmore.hu ezentúl a Blog.hu motorján ontja a nélkülözhetetlen divatügyi kontentet. Márkot az első itteni posztja élesítése előtt faggattuk. 

marko_modalisboa_march_2019_5.jpg

Mire számíthatnak az olvasók a blogodon? 

Mindenre, ami a stílussal összefügg. Legyen az divat, kultúra, gasztronómia vagy utazás, hiszen mindegyik terület egyformán fontos számomra. Szeretem megosztani az olvasóimmal az aktuális trendeket, de emellett kikacsintunk majd másfelé is – jönnek receptek, érdekességek, de nem ijedek meg a provokatívabb témáktól sem, legyenek azok társadalmi ügyek vagy épp a fent említett témák. És az sem baj, ha valamilyen témába sarkosan bele kell állni. Nem hiszek a tabukban, mindenről lehet beszélni, csak a stílus a fontos. Az egész munkásságomat végigkíséri az ellentétek szeretete, a kontrasztok megmutatása, az elérhetőtől a luxusig, a mainstreamtől az undergroundig. Mindent átitat a humor és a jókedv, ami általában rám jellemző.

Megtudhatunk-e tőled többet egy-egy divateseményről, mint amennyit az átlagos magazinok olvasói?

Folyamatosan látogatom a divatheteket világszerte, úgyhogy természetes, hogy hozom az izgalmasabbnál izgalmasabb beszámolókat, első kézből az első sorból! És természetesen a backstage-ből is, ami sokszor talán még jobban érdekli az olvasókat. A divat mellett pedig feldolgozzuk ezeket a helyszíneket a fent említett szempontokból is, mindezt a rám jellemző hedonista, életszerető stílusban, és ez az a plusz ami az én tudósításaimat jellemzi.

hfda_bcefw_event_cako_bemutato.jpg

Csak a tavalyi évben jártunk Miamiban, Szöulban, Dubaiban, Lisszabonban, Portóban, Helsinkiben, Tokióban, Máltán és Krakkóban is, idén pedig megjártuk New Yorkot, Kubát, Milánót és a kínai Harbint, pedig még csak április van. Utóbbi városban épp januárban voltunk, ahol elképesztő hideg volt, de megérte, mert láttunk egy gyönyörűen kivilágított jégvárost, és aztán megjártuk a csodás Kubát, ahol pedig a nyárba csöppentünk. És végül, de nem utolsó sorban jött a márciusi magyar divathét, ami szintén egy nagyon intenzív élmény volt. Szuper videók is készülnek ezekről az utakról, amelyek a Facebook oldalamon megtekinthetőek, és ajánlom is minden divatrajongónak és lelkes utazónak.

pfz_mark_kaszner_nikolett.jpg

Lesznek személyes posztjaid?

Pont a fent említett ars poetica miatt, mivel nem hiszek a tabukban, és szerintem csak személyes hitvallással lehet beszélni ezekről a témákról, természetesen lesznek személyes hangvételű posztok. Ezt a hangot kell megtalálnia mindenkinek.

Aktuális divattanácsokra, divatbaleset-megelőzésre is számíthatunk?

Számomra nincsen divatbaleset, és ha megengedtek itt egy személyes vallomást, nekem a leggyanúsabbak mindig is a stílusdiktátorok voltak. Számomra az öltözködés és a stílus mindig is a szabadság és az önkifejezés eszköze volt, nem pedig a béklyók, kőbe vésett törvények és megmásíthatatlan szabályok területe. Úgyhogy én senkit nem fogok tiltani semmitől, viszont alternatívákat és új utakat szívesen mutatok, amiből mindenki a saját személyisége szerint válogathat.

A férfiak is találnak majd tippet, ha elakadnak a nyári lezser koktélpartira illő outfit összeválogatásában?

Mindenki legyen stílusos - fiúk, lányok és kutyák :) Viccet félretéve, azt gondolom, egy modern férfi legalább akkora hangsúlyt fektet a stílusára mint egy hölgy, és nem lehet eleget beszélni azokról a trükkökről, praktikákról és lehetőségekről, amiket mindkét nem öltözködésében bárki felfedezhet.

Mi lesz a nyár legmenőbb ruhadarabja?

Azt már tudjuk, mi lesz a legvagányabb szín: minden, ami neon. És azt is tudjuk, hogy sajnos ez egy olyan szín, ami kevés embernek áll jól, de szinte biztos vagyok benne, hogy napbarnított bőrrel, vagy egy szuper, élénk rúzzsal majd bevállalják a nők. Szintén nagyon felkapott trend a biciklisnadrág és a horgászkalap, vagy az átlátszó esőkabát. Lehet, hogy ezek bizarrul hangzanak, de ha valaki tuti biztonsági játékot játszik, egy fehér edzőcipő mindig szuper, akár még vörös szőnyegen is, akár koktél ruhához vagy szmokinghoz. És ha fiatalosak és vagányak akarunk lenni, szerezzünk be egy övtáskát, amelyet bármelyik testrészünkön szabadon viselhetünk. 

Mitől óvakodjak férfiként a munkahelyemen, a rövid ujjú ingtől vagy a tangapapucstól?

Férfiként a munkahelyen attól óvakodj leginkább, nehogy bármelyik kolléganőddel zaklatási helyzetbe kerülj. A ruha ehhez képest másodlagos! :)

Milyen gyakran posztolsz majd?

Heti 2-3 alkalommal biztosan, úgyhogy figyeljetek!

Minek örülnél ma, a névnapodon?

Annak örülök most leginkább, hogy rengeteg köszöntést kaptam a névnapom alkalmából minden felületemen, az Instától a Facebookig, és mindennek megkoronázásaként még elindult a blog is!

(fotók: Giusy de Ceglia, Kaszner Nikolett, Lakatos Műhely) 

Tetszett az interjú? Megosztom Facebookon
süti beállítások módosítása