érdekes. fontos. népszerű.

A hét bloggere

Minden, ami utazás, mégis kicsit másképp!

riportkép.jpgKözeledik az igazi nyár, hétvégén akár 30 fok is lehet, ezért már sokunk képzeletében a nyaralás, tengerpart, pálmafák, vízpart jár. Éppen ezért aktuális a következő interjú, mely a Vojázs, vojázs blog szerzőjével készült, aki egy kicsit másképp, az izgalmasabb, egyedibb, nem olyan ismert oldaláról közelíti meg az utazás fogalmát.

Nem egy hagyományos “utazós” blogról van szó a Vojázs esetében. Mindenről írsz, ami ehhez kapcsolódik, legyen az marketing, sport, hírek, események...

Véleményem szerint az utazás ilyen sokrétű dolog.... Egyrészt azt hiszem, hogy az emberek többsége pontosan tisztában van az egyes városok, országok legfontosabb látnivalóival – vagy ha nem, akkor tudja, hogy hol nézzen utána. Ezt már sokan, sokszor, nálam sokkal jobban megírták. Én inkább a különlegesre, az egyedire, a kevésbé ismert dolgokra próbálok koncentrálni, mert azt gondolom az utazók jelentős része is ezt keresi ma már. Az utazás megszervezése, az utazás módja a technika fejlődésével alaposan megváltozott, emellett sem mehetek el szó nélkül. A kicsit szakmai cikkek pedig a szakmának szólnak (szállodáknak, utazásszervezőknek) – mert elébe kellene menni a megváltozott igényeknek, és egyedit (is) kínálni, mutatni, csinálni. 

Honnan meríted a témákat?

Rendszeresen böngészek utazással kapcsolatos weblapokat, és ha megtetszik egy téma, annak jobban utánaolvasok. Egy-egy kerek évforduló, dátum kapcsán is szoktam írni – ilyen volt pl legutóbb a Titanic katasztrófája. Időnként az olvasók kommentjei is irányítanak. Ami látom, hogy érdekli az olvasókat, arra a témára szívesen visszatérek később. Persze – önző módon - legtöbbször az van a blogon, ami engem érdekel valamiért.

Mivel foglalkozol akkor, amikor épp nem blogolsz?

Korábban utazási irodában, utazásszervezőként dolgoztam (Amerika volt a területem), de mostanában legtöbbször pelenkázok... Főállású édesanya lettem egy pár éve, ha épp nem a gyerekekkel vagyok, akkor fotózás, futás, színház jelenti a kikapcsolódást. 

Ha Te utazol, akkor inkább aktív vagy passzív pihenést választasz? 

Az a típus vagyok, aki a lehető legtöbbet igyekszik egy útból kihozni – minél többet megnézni, megtapasztalni. A gyerekek születése előtt sokszor kötöttük össze nagyobb bringatúrákkal a nyaralást – persze ez is megváltozott, most inkább pihenéssel töltjük a szabadságokat.

Mi az az úti cél, ahova egyszer mindenképp el szeretnél jutni, és miért?

Sok ilyen van – talán legnagyobb álmom egy nyugat-kanadai és/vagy alaszkai körutazás – a természeti szépségek nagyon érdekelnek, és ez egy turistabarát de nem elturistásodott terület.

Milyen visszajelzéseket kapsz a blog kapcsán?

Általában pozitívat, időnként felhívják a figyelmemet egy-egy tévedésre is. Ennek kifejezetten örülök, és próbálom javítani a hibákat. 

Melyek azok a blogok, amiket még szívesen, rendszeresen olvasol? 

MLZphoto, Burzsuj, Leiterjakab, Világutazó, Hölgypilóta, Dolce Vita, Chili & Vanília – meg mindent ami szembejön a blog.hu-n.

Kivel látnál szívesen interjút a jövőben?

Nem követem régóta a sorozatot, de Leiterjakabék - ha még nem voltak – érdekelnének.

Üzensz valamit az olvasóknak?

Persze: írják meg, ha érdekli őket valami. És utazzanak nyitott szemmel!

Tetszett az interjú? Megosztom Facebookon
süti beállítások módosítása