érdekes. fontos. népszerű.

A hét bloggere

Egyetemistáknak ajánlva!

Névtelen-1hb.jpgE heti választásunknak bevallom őszintén egy kis személyes oka is van. A Bucsus blog sokszor kisegített engem is, hogy igazán finom ételhez jussak gyorsan és még olcsón is. A két szerző, akik az elejétől fogva együtt dolgoznak remek tanácsokat osztogatnak és valami nagy durranásra is készülnek.

Miért pont gyorskajákról indítottál blogot?

A blog indításával főleg az egyetemista társainknak próbálunk ötleteket adni, mivel otthonról elkerülve(esetleg új városba) kardinális kérdést jelent számunkra, hogy mit is együnk ma. Anyagi és időbeli korlátok szűkösek,mégis megoldást nyújt erre a napi menüt kínáló éttermek,  a büfék kínálata vagy pár egyszerű recept. Nekem ez jelenti a gyorskaját, erről írunk a Bucsus Blogban.

Az összes helyet ki is próbálod, amiről írsz vagy van amit csak elmondás alapján véleményezel?

Természetesen ki is próbálom, mivel a saját véleményemet írom a bejegyzésekben, míg elmondás alapján csak tolmácsolni tudnám más tapasztalatait. Ajánlásokat, beszámolókat kapok többet is a blogon keresztül vagy személyesen és amik felkeltik az érdeklődésemet oda ellátogatok, írok róla. Olvasók interakciója nélkül sokkal nehezebb dolgunk lenne.

Honnan jött a blog neve?

Szerzőtársam és barátom Zsömle(Sipőcz Zsolt) találta ki a nevet, ami régóta eleme volt az aktív szókincsének. Jelentését sokan kérdezték már tőlünk, sőt talán mindenkinek ez volt az első reakciója beleolvasva blogunkba, de azok számára kiderül mi van a bucsus szó mögött, akik folyamatosan figyelemmel követnek minket. Egy hasonlattal élve a szó olyan mint egy hógolyó amit a hegytetőröl legurít az ember és lavinává alakul: egyre nagyobb és nagyobb lesz, formálódik az alakja, változik az összetétele és egyre több ember veszi észre. A bucsus már nem ugyanazt jelenti mint az első hetünkben, bejegyzéseinknek és olvasóinknak hála külön életre kelt.

Szeretsz főzni?

Igen, nagyon! Főleg kísérlezgetni, próbálok mindig valami újat létrehozni, amihez az ötleteket gasztroblogokból, TV-ből, kóstolt ételekből merítek. Sohasem főztem még végig egy pontos receptet, minden lépés előtt papírt nézegetve és digitális mérleggel kimérve a hozzávalókat, szeretem a spontán dolgokat. Kedvencem a fúziós konyha,de blogunkban csak a nagyon egyszerű ötletekkel találkozhattok.

Ettél már igazán rosszat?

Egyszer próbáltam újraértelmezni egy csirke curryt, jó ötletnek tűnt, de rossz lett. Igazán rossz. Ha arra gondolsz, hogy az eddig meglátogatott éttermek között volt-e amit nem ajánlok, akkor a válaszolom nem. Olyan helyekre megyünkk, amiket ajánlani tudunk, ahol jókat lehet enni, nem kínozzuk rossz tapasztalatokkal sem magunkat, sem az olvasóinkat.

Kapsz esetleg már meghívásokat is éttermektől, hogy írj róluk?

Még nem kaptunk, de az első meghívásnál kiesszük a "szerencsés" vendéglátóipari egységet a vagyonából, azt garantálom. :)

Olyan sok poszt született már a hamburgerekről, hogy szereted egyáltalán még őket? :)

Annyira nem rajongok értük, de egytől egyig finomak voltak és tényleg sokat kipróbáltunk. Néha elragadtatom magam olyan receptekkel és helyekkel amik rajtam kívül nem sokakat érdekelnek, ilyenkor kell Zsömle aki visszarángat a valóságba:finom hamburger és olcsó pizza ez kell mindenkinek. Így jól kiegészítjük egymást.

Van esetleg a jövőre nézve valami komoly terved a bloggal?

Igen van. Egyenlőre nem szeretnék konkrétumokat mondani, olvassátok csak a Bucsus Blogot, március közepe tájékán nagyot robbantunk!

Milyen visszajelzéseket kapsz a blog kapcsán?

Mindenki bátorít és gratulál, eddig csak pozitív kritikákat kaptam, ami nagyon jól esik. Legfontosabbnak mégis azt tartom, hogy hasznukra vált a blog, megcsinálják a receptjeimet, ellátogatnak a kedvenc helyeimre és utána írnak is, hogy milyen jó volt.

Mit üzensz az olvasóknak?

Ma már mindenki szép ruhákban jár, menő telefonja, laptopja van, percről percre nyomon követhetjük interneten az aktuális trendeket, irányzatokat. Ezt az igényességet kellene átvinni az ételkultúránkba is, mert nem kell egy vagyont költeni és órákat elpazarolni arra, hogy jól és változatosan étkezzünk! 

Tetszett az interjú? Megosztom Facebookon
süti beállítások módosítása