érdekes. fontos. népszerű.

A hét bloggere

Álmom egy díszdobozos Chuck Norris-életműsorozat kiadása

A nyári szabadságolások és fesztiválok után előkerültünk mi is, úgyhogy visszatér a régi rend, a hetiblogger heti lesz és nem 10 napos vagy 2 hetes. És mivel annyi kedves-lelkes komment született eddig, interaktívabbá válunk: mostantól minden új poszt után kihirdetjük a következő bemutatásra kerülő blogot és e-mail címünkre várjuk tőletek az írónak szánt kérdéseiteket, amikből a sablon és a saját kérdéseink mellé beválogatjuk majd az érdekesebbeket.

Eheti kedvencünk pedig Winston, a Zsékategóriás filmek és Churcill nagy rajongója. A Zsékategória blogban színészeket, karaktereket, helyszíneket és rövid részleteket mutat be a nehezen minősíthető, ám szórakoztató akciófilmek izgalmas világából.

Tudja-e rólad a környezeted, hogy blogolsz? Mit szólnának a szüleid/családod, ha kiderülne?

A családom és a baráti köröm nagyobbik része tudja, hogy blogolok. A barátaimnak mindig tartok felolvasó estet főleg ha a kedvenceikről van szó. Anyám nagyon lelkes volt, de egyébként nem tudta mi az a blog. Ez kicsit azért levon a lelkesedés értékéből.

A legcikibb dolog valakitől megkérdezni, hogy miért lett a nicked az, ami. Tehát miért?

Szerintem nem ciki kérdés. Kiskorom óta történelem rajongó vagyok és Winston Churchill kvázi a hobbim. Innen jött a Winston név. Ami viszont gáz, hogy azóta hasban a nicknevemhez igazodtam és még szivarozok is. A whiskyről nem kívánok beszélni.

A második legkínosabb a blog nevét firtatni. Nos?


Ezt a kifejezést a barátnőmtől hallottam, amikor elhaladt a tévé mellett és egy iszonyat gáz Matthias Hues verekedés ment éppen. Ő meg szakmailag megjegyezte "Mi ez a ZSkategóriás hülyeség?" Na innen a név. De maga az ötlet a gimiből jön ahol a padtársammal minden filozófia órán - ami pénteken volt- a tévéújságban osztályoztuk a film címeket.

Mi volt a legfurcsább hely, ahol életedben posztot írtál?


Egyértelműen Mátészalka.

Mennyit kerestél eddig blogolással (munka/hirdetés) és mennyi volt a kiadás?

Hát a Google Adsense szerint kemény 34 dollárt kerestem május vége óta. Időben pedig kb. napi 1 órát fordítok rá.

Mi volt a legdurvább kommented és miért kaptad?

Ez nem durva volt inkább érdekes, egyszer kiraktam egy vicces videót ahol Jézus egy shotgunnal elkezdi a vámpír társadalmat felszámolni. Ezen pedig egy törzsolvasó nagyon besértődött miszerint a keresztény vallást gyaláztam meg ezzel. Máig nem értem. Durva kommentek igazából nincsenek, egy egész jó kis közösség jött össze a blogon szerintem.

Három kedvenc magyar/külföldi nyelvű blogod?


Magyar van sok: Comment.com, Subba, Spiritusz de a Vastagbőrt, az Érdekesztétikát és Trailert is nagyon kedvelem. Külföldit nagyon-nagyon ritkán olvasok.

Ha egy nap külföldi bloggerré változva ébrednél az ágyban, ki szeretnél lenni?

Na ez a kérdés inkább a ciki. Egyébként meg nem akarok külföldi bloggeré változni.

Mit dolgozol, amikor nem blogolsz?

Céget vezetek és termelem a GDP-t.

Mit vásároltál magadnak utoljára? (Élelmiszert nem számítva.)

Utoljára: Ken Follett: Az idők végezetéig című könyvét. Előtte pedig a Rambo 4 DVD-t. Na jó bevallom szombaton vettem egy Magyar Hírlapot.

Szexeltél-e a blognak köszönhetően, bloggerel, olvasóval, bárkivel?


Igen a barátnőmmel a Marc Dascacos poszt után. Végülis ő is olvasónak számít nem? Hiába egy Könnyező harcos rajongó mindenre képes.

Ki a kedvenc zsékategóriás akció hősöd és miért?

Kedvenc van sok! De akit nagyon szeretek az Steven Seagal, nála szerényebb képességű színészt keveset látni. Főleg ahogy mostanában ahogy az aranyos kis kung-fu tokájában próbálja felemelni a lábát, az valami zseniális. A pisztolyt meg ugyanúgy tartja mint a telefont. Nagy kedvenceim még a ZSpillanatemberek sorozat összes tagja, mert átérzem a tragédiájukat, ahogy évekig magolták a Shakespeare drámákat a színészsuliban, hogy utána minden filmben amiben szerepelnek cafatokká lövik őket.

Mi volt az az első filmélmény, ami fanatikus zséfilm-rajongóvá tett?


Ator a legyőzhetetlen! Az olasz barbárfilmek csúcsragadozója. Annyira béna, hogy már jó. Kb. mintha bundabugyiban az óbudai amfiteárumban gumikardoztunk volna fél órát.

Ugye van egy falnyi dvd gyűjteményed zsfilmekből? Csajozni lehet ezzel?

DVD van rengeteg az biztos. De most, hogy mondod ezt a csajozás dolgot majd megkérdem.

Vannak jó zséfilmek és rossz zséfilmek, vagy ilyen megkülönböztetés  ilyen magasságokban már nem létezik?

Persze vannak különbségek. Azért egy Úszó erődőt nem lehet egy indiai remekművel összehasonlítani. De ez máig nagy vita a blogon is. Én arra jöttem rá például, hogy Sylvester Stallone a legnagyobb rajongótáborral rendelkező sztár, ha róla bármit is kirakok rögtön rám szállnak. A legtöbb film azonban erősen nosztalgikus élményt ébreszt az emberekben. Hiszen ki ne akart volna grosze svarce nindzsa lenni.

Ha az lenne a feladatod, hogy írd meg a legtipikusabb zsfilmet, mi  lenne a sztorija és kik szerepelnének benne?

Szörnyek szigete. Meg se kell csinálnom, már megcsinálták. De nagy álmom egy díszdobozos Chuck Norris életmű sorozat kiadása ahol lenne az 5.1-es szinkron mellett egy hangalámondásos sáv is. De mögötte szigorúan németül kell beszélniük a szereplőknek a filmben. Egyébként szeretnék összegyűjteni pár ilyen alámondásos VHS filmet és digitalizálni majd felrakni őket a blogra.
Álmom még egy Zsfesztivál ahol egész nap egy moziban ezeket a filmeket néznénk és a sztárvendég a török Cüneyt Arkin lenne.

Következik az Autózz! blog. Van kérdésed? Írd meg nekünk.

Tetszett az interjú? Megosztom Facebookon
süti beállítások módosítása