érdekes. fontos. népszerű.

A hét bloggere

Emeld új szintre az életed!

Az életben elért kimagasló sikerek mögött sokszor sablonosra járatott receptek sorai húzódnak meg. Következetesség, szorgalom, kitartás, türelem, folyamatos önfejlesztés... Mindenki tudja ezeket, sokan mégsem ültetik át a gyakorlatba. A Life Advisor többek között ebben is segít nekünk folyamatosan frissülő tartalmaival. Bencével a Life Advisor blog kitalálójával és írójával beszélgettünk...

 

life_avisor.png

 

 

Hogyan és mikor érett meg benned igazán a gondolat, hogy elindítsd a Life Advisor-t?

A dátum határozottan megvan 2018.01.01, de itt szögezném le gyorsan, hogy nem egyfajta újévi fogadalomként indult a blog. :) 

Személy szerint nagyon sokat fektettem abba, hogy fejlesszem önmagam. Rengeteg módszert, technikát sikerült kipróbálnom és a saját életem jobbá tételére fordítanom. Aztán, amikor ezzel "végeztem" akkor csak az a gondolat fogalmazódott meg bennem, hogy miként tudnám ezeket minél több emberhez eljuttatni úgy, hogy az tényleg hasznos legyen. Vagy talán, ami még ennél is fontosabb - a saját példámból adódóan - hogyan tudom azokhoz eljuttatni, akiknek most (még) nincs lehetőségük erre pénzt szánni, de igenis elhatározták, hogy megélni szeretnék az életüket. 

Ezt így ahogy van felvázoltam a saját kis álomtáblámra és egyszer csak bevillant az ötlet. Elkezdek blogolni. Így született meg a Life Advisor.

 

write-593333_960_720.jpg

 

Az írásaid hasznos és igazán értékes életvezetési tanácsokat adnak! Az inspirációt hogyan és honnan meríted?

Szerintem könnyű dolgom van: magából az életből. Igyekszem megfigyelni akár az olvasók, akár a Facebook és Insta követőim állapotát, hozzászólásait egy-egy posztomhoz például, amelyből rengeteg minden kiderül. 

Többek között az is, hogy éppen most mi foglalkoztatja őket, mire várnak megoldást, javaslatot, másféle nézőpontot. Előfordul, hogy éppen az olvasók adnak ötletet és küldenek olyan üzeneteket, hogy esetleg írhatnál erről vagy arról. Ezenkívül szeretek sikertörténetekről írni, amelyek engem is tovább motiválnak és inspirálnak. Általában ezek kavarják a legnagyobb port is, hiszen belénk nevelték, hogy itthon nem lehet boldogulni, nekünk nem jár a jó élet, gazdagság, mert arra születni kell ...stb.  Indiában például akkor is mosolyog egy ember, ha tudja, hogy holnapra meg fog halni, mert nem lesz mit ennie! Itthon pedig, akinek a bőre alatt is pénz van, egy mosolyt sem ereszt el... 

Én ugyanazt mondom az olvasóimnak, mint az ügyfeleimnek is, akik tanácsadásra jönnek: ne higgy bennem és azokban amiket mondok, írok. Tapasztald meg!

 

pexels-photo-3098619.jpeg

 

Vannak olyan általad preferált személyek akár a személyes ismeretségi körödben, vagy az élet különféle területein, akiknek a gondolataira különösen figyelsz? Kik ők és miért pont rájuk esett a választásod?

Az első példám kissé furcsának tűnhet. Amikor belekezdtem az önfejlesztésbe és kiszabadultam a "világ ellenem van és sz*r ez az egész élet" hangulatból, akkor rájöttem, hogy én a világot nem is a saját szememmel néztem.

Azt láttam, amit a barátoktól, médiából, de legfőbbképpen a szülőktől hoztam magammal. Hogy kezdtem én anno az önfejlesztést? Pontosan így, megfigyeltem a barátaim és főleg a szüleim, családom gondolatait és tudtam, hogy nekem pontosan az ellenkezőjét kell csinálnom annak, amit épp tapasztalok. Bejött! :) Visszatérve a kérdésre, hogy ne bagatellizáljam el. Mint mondtam is szeretek inspiráló történeteket olvasni és ebből további motivációt meríteni. Szeretek olvasni arról, hogy a sikeres emberek hogyan váltak sikeressé, milyen nehézségeken kellett keresztül menniük, hogy oldottak meg bizonyos problémákat. 

Személyes kedvencem Gattyán György, mégpedig azért mert különc. Nyilván jó értelemben! Kilóg ugyanis az üzletemberek sorából. Nem pályáz(ott) támogatásokra, hitelekre, nem lézeng politikusok közelébe, hanem ő az aki tényleg saját erejéből lett az, aki lett. Az életútja, a gondolatai és az üzlethez való hozzáállása is nagyon megfogott.

 

business-1031754_960_720.jpg

 

Az általad megosztott gondolatok és elvek sokasága közül, mik azok amelyekre te magad is különös tekintettel ügyelsz és akár a személyes értékrended meghatározó elemét is képezi?

Két fontos területet emelnék ki. Az egyik a pozitív és teremtő elmém megtartása, a második pedig a time-management. 

Most még nem a blogolás a fő szakmám és elfoglaltságom, ezért sokszor kellett már szembenéznem azzal, hogy egyszerűen ha klónozom magam sem fogom tudni egyszerre menedzselni mindkettőt. Mivel feladni nem szoktam semmit (még levelet sem, amin bélyeg van) ezért nyilván megoldást kellett keresnem és a time-management valamint a munka-magánélet egyensúlyának megteremtése kulcsfontosságú szerepet játszott az életembe. Piszok nehéz is volt megtanulni, ezért is született belőle jócskán blogposzt, hogy másoknak már könnyebb legyen.

 A pozitív, teremtő gondolkodás pedig szerintem azért is foglal el kiemelkedő helyet az életemben, mert ezt tapasztaltam meg én is a leghamarabb, illetve ezt a legkönnyebb mások életében is működésre bírni és elérni azt a bizonyos "WOW" élményt. 

 

fashion-man-wristwatch-model.jpg

 

Amikor nem a Life Advisor szerkesztésével és fejlesztésével foglalkozol, akkor mivel szereted tölteni az időt?

Mindig kitalálok magamnak valamit és valamilyen úton-módon a Life Advisor is bekerül még a szabadidő közé.:) 

Mivel az ember holtig tanul folyamatosan képzem és fejlesztem magam, nemcsak önmagam, de a hozzám fordulók miatt is. Amikor időm engedi szívesen foglalkozom más emberekkel, tanácsadás és coaching keretében. Ezenkívül szeretek olvasgatni, podcastokat hallgatni na és persze bármit megtenni, hogy ne kelljen a seggemen maradni. 

Jó ideje már, hogy rendszeresen utazgatom erre-arra, hogy minél több országot, várost és embert megismerhessek. 

 

 

Mi az a gondolat, idézet, vagy tanács, amit szívesen átadnál az olvasóknak?

Egyszer az Indexen olvastam egy interjút Sinan Arallal a MIT adatgurujával, aki azt mondta:

A legnagyobb hatalom a világon: megszabni a valóságot.  

- Na, én pont azt mutatom és tanítom a hozzám fordulóknak, hogy ezt hogyan kell jól csinálni. :) 

 

pexels-photo-288477.jpeg

 

Az interjút készítette:

Papdi Attila
https://nwsroad.blog.hu/

 

Tetszett az interjú? Megosztom Facebookon