érdekes. fontos. népszerű.

A hét bloggere

Mert nem csak autókról olvasnak blogot a férfiak

img1422_1.pngReméljük hamarosan megérkezik Sándor, József és Benedek zsákja a meleggel, mert egyre nehezebb elviselni a szűnni nem akaró hóesést – legtöbben tárt karokkal várjuk a tavaszt. Ha neked is eleged van már a réteges öltözködésből, a reggeli sötétségből, hiányzik a madárcsicsergés és a jó idő, töltsd te is az utolsó téli napokat a legsikeresebb férfi divatblog olvasásával. E heti interjúnkban Kiczing Attilával, a Hestyle szerzőjével beszélgettünk. 

Férfi kollégáimtól megérdeklődtem, hogy mennyire ismerik a blogot és mi a véleményük róla - a válasz egyöntetűen az volt, hogy nagyon menő. Mivel tudnád kiegészíteni ezt a rövid, lényegre törő jellemzést?

Nem könnyű jellemezni a blogot, mert mára nagyon összetetté és naggyá vált, ami amellett, hogy nagyon jó érzés, kissé ijesztő is. A legfontosabb talán az, hogy naprakész, friss és egy olyan hely, ahol a téma iránt érdeklődök mindig megtalálják a divatvilág legutóbbi híreit, legyen szó akár nemzetközi, akár magyar vonatkozásról. Igyekszünk minél több magyar tehetséget bemutatni, tippeket és tanácsokat adni és a legújabb kollekciókat a lehető leghamarabb bemutatni. Ez a frisseség nem mindig könnyű, elég feszes tempót kíván, hogy egész évben naprakészek legyünk, de szerencsére az olvasók rendkívül hálásak, sokakról tudjuk, hogy az elejétől kezdve követnek minket. Nekik is köszönhető, hogy mára a HeStyle Magyarország legnagyobb és legolvasottabb férfi divatblogja lett.

Mikor kezdtél el a divat iránt érdeklődni? Mi váltotta ki belőled? Része a munkádnak?

Mindig is foglalkoztatott a divat és az öltözködés, de nem mondhatnám, hogy fanatikus lennék, legalábbis annyira nem, mint ahogyan egy divatbloggert sokan elképzelnek. Anno 2008-ban, azért indult a blog, mert szerettem volna, ha a női divattal foglalkozó oldalak mellett végre lenne egy olyan is, ami kifejezetten a férfi divattal foglalkozik. Mára eltelt közel 5 év és a HeStyle növekedésével, fejlődésével együtt az én érdeklődésem is párhuzamosan nőtt a divat iránt, sőt még most is növekszik. Emellett nagyon szeretek kreatívkodni, újítani, amit szintén kiélhetek a blog készítése során.

Szerencsésnek mondhatom magamat, mert a HeStyle mára szinte teljes állású munkám lett, így azzal foglalkozhatok, ami érdekel és amit kedvelek.

Te mennyire figyelsz az öltözködésre? Mennyire tükröződnek a ruhatáradban a mostani trendek?

Egy divatblog írásával együtt jár, hogy folyamatosan tisztában kell lennünk az aktuális irányzatokkal, de aki arra számít, hogy a szekrényünkben félévente cserélődnek a legújabb trendek szerinti ruhák az csalódni fog. Természetesen a blog miatt engem valószínüleg kicsit jobban érdekel az öltözködés, mint mást, de ezt nem a legújabb trendek szerint teszem. Nem tartom túl “egészséges” dolgonak azt, ha valaki minden új apró-cseprő divatirányzatot fanatikusan követ csak azért, hogy trendi legyen.  Amúgy sem az a fontos, hogy mindig a legfrissebb divat szerint öltözködjünk, hanem az, hogy mindenki tisztában legyen a saját stílusával és azzal, hogy mi áll jól neki. Ez pedig szerintem független az éppen aktuális trendektől.

Több feltörekvő tervezővel és magyar szupermodellel is készítettél interjút – mennyire állsz kapcsolatban a magyar divatvilág krémjével?

Szerencsére számos tehetséges és elismert magyar szakemberrel készíthettünk interjút eddig, amit az olvasók is nagyon szeretnek. Ennek is köszönhető, hogy mára a blog nem csak az olvasók körében, hanem a szakmában is egyre nagyobb népszerűségnek / megbecsülésnek örvend. Sokakkal állunk munkakapcsolatban, sőt vannak akikkel barátság is kialakult a közös munka során.

Nők is olvassák a blogot?

Mi az, hogy! Olvasótáborunk és Facebook követőink nem elhanyagolható része nőkből áll, akik nagyon hűségesen olvasnak minket évek óta. A nők valamiért sokkal nyitottabbak, ezért őket nem csak a női divat, hanem a férfiaknak szóló hírek is ugyanúgy érdeklik, sőt lehet, hogy jobban is, mint néhány férfit! Persze a női olvasótábor annak is köszönhető, hogy sokszor írunk férfi modellekről és a divatkampányok között is akad egy-két számukra tetszetős fotó...

Ki a kedvenc magyar divatterveződ?

Kifejezett kedvencem nincs, több magyar tervező munkáját is kedvelem. Benus Dani évek óta egyre jobb kollekciókkal jön ki, szeretem a Je Suis Belle férfi kínálatát, az AARION kissé hipszteres pólóit, Anna Amelie kiegészítőit és nagyon szeretném, ha a jövőben Szegedi Kata még többet tervezne a magyar férfiaknak, mert nagyon különlegesnek tartom a stílusát.

Mitől jól öltözött egy férfi?

Semmiképpen sem attól, hogy vakon követi a legutóbbi trendeket! Hogy nézne ki egy megtermett, 180 cm magas családapa egy felhajtott szárú, szűk nadrágban vagy egy már-már fluoreszkáló, élénk színekkel tarkított felsőben? Nem túl jól, sőt inkább nevetségesen, pedig ezek is nagyon divatos irányzatok már régóta... A férfiaknak nem kell paradicsommadárra hasonlítaniuk, sem topmodellnek lenniük, inkább csak összhangba kerülni önmagukkal.

Az öltözködés lényege szerintem az, hogy kortól, alkattól függően mindenki rátaláljon a saját stílusára és tudja azt, hogy mi áll jól neki! Szerintem ebben az esetben is igaz a mondás, miszerint a kevesebb, néha több: Egy jól szabott farmer, egy fehér ing, egy tiszta cipő és egy zakó mindenkinek jól áll.

Én mindig úgy gondoltam, hogy sokkal egyszerűbb nőnek lenni, sokkal nagyobb választék áll a rendelkezésünkre ruházat téren. Férfifejjel te hogy vélekedsz erről?

Azzal mindenképpen egyetértek, hogy egy nőnek sokkal több alternatíva áll rendelkezésre azzal kapcsolatban, hogy honnan vásároljon és hogy mit vegyen fel. Viszont mára azért Magyarországon is egyre több olyan divatmárka jelent meg, ami a férfiaknak is széles választékban kínál lehetőséget a ruházat terén, így nincs okunk panaszkodni. Számos fast-fashion márka jelent meg hazánkan az elmúlt években, melyek nem túl drágák és amelyek kollekcióiból mindenki összeállíthatja a maga számára kedves ruhatárat, legyen szó akár bátrabb, akár letisztultabb stílusú vásárlóról.

Ha nem engedhetjük meg magunknak, hogy neves divattervezők ruhakölteményeivel töltsük meg gardróbunkat, milyen márkákat javasolnál az olvasóknak, hogy mégis stílusosan nézzenek ki?

Lehet, hogy elsőként inkább a szekrényben érdemes körülnézni, mert valószínűleg ott is akad egy-két olyan darab, amiről már rég elfedkeztünk, holott teljesen épp állapotú és még jól is néz ki, sőt mostanában amúgy is divat a “vintage” stílus.  Ha nem, akkor a fent említett fast-fashion márkákat ajánlanám, mint például a H&M, Pull&Bear, Springfield és társaik. Ezekben az üzletekben elég széles a kínálat, akár hétköznapi darabokról, akár alkalmi viseletről legyen szó. A Zara-t is szívesen említeném, de szerintem ott valamilyen ok miatt egy enyhe elmozdulás történt a magasabb árképzés felé és ma már nem olyan barátiak az áraik, mint néhány éve. A magyar tervezők üzleteibe is érdemes néha benézni, mert téves az az elgondolás, hogy ezek a hazai designer-ek által készített ruhadarabok méregdrágák lennének. Sokszor olcsóbbak, mint a fiatalok körében népszerű divatmárkák, emellett pedig lényegesen egyediebbek azoknál.

A férfiak mennyire követik az öltözködési trendeket? Szerinted mennyire van a blog hatással az olvasóid ízlésvilágára?

Erre nem igazán tudok helyes választ adni, hiszen a HeStyle olvasói körében nyilván többségben vannak azok,  akik követik és tisztában vannak az öltözködési trendekkel, így ebből nem lehet pontos következtetéseket levonni. De mint mondtam, szerintem nem az a lényeg, hogy a legutóbbi trendeket kövessük, hanem, hogy jó irányba haladjon például a budapesti utcakép. Ebben viszont optimista vagyok, mert a fiatalabb generáció egyre jobban öltözködik, tudatosabban állítják össze a ruhatárukat és odafigyelnek arra, hogy mi áll jól nekik. De az irodában / üzleti szférában dolgozók körében is egyre jobban odafigyelnek arra, hogy hogyan öltözködnek: ma már szerencsére nem sokan kockáztatják az érettségi öltönyt egy állásinterjún vagy megbeszélésen. Ez az egyre bővülő kínálatnak, a kreativitásnak köszönhető és annak, hogy egyre többen vélik úgy, hogy az öltözködés az önkifejezés egyik fontos eszköze. Hogy mennyire van hatással a blog az olvasók ízlésvilágára azt nem tudom pontosan megmondani, de sok visszajelzést kaptunk már, amiben megköszönnek egy-egy tippet vagy amelyben öltözködési tanácsot kérnek.

Szerinted egy férfi gardrób sörrel legyen tele vagy ruhával?

A legoptimálisabb eset az, ha mindkettővel! Nem hiszem, hogy választani kellene a sör és ruha között, mert mindkettő jótékony hatással lehet a férfi emberre, csak megfelelően kell választani. A rossz sör és kinyúlt vagy nem alkalomhoz illő öltözet egyaránt rossz választás, viszont  egy jó minőségű habos ital hűsít és felélénkít, egy jól megválaszott,  ruhadarab pedig a nők körében arat sikert.

Tetszett az interjú? Megosztom Facebookon
süti beállítások módosítása