érdekes. fontos. népszerű.

A hét bloggere

Akit már tinédzserként megfertőzött a blogolás

2012-06-28_1907_1.png

Kisebb szünet után a magyar blogoszféra egyik vezető divatblogjával térünk vissza. Bujdosó Biankával beszélgettünk, az OurFashion és az OurCelebration blogok egyik szerzőjével.

Ha jól tudjuk, már az Ourfashion előtt is blogoltál. Mikor és miért kezdtél el a blogolni? 

Volt egy csajos blogunk gimiben, de mind a négy blogger úgy érzi ma már, hogy jobb, ha ez homályba vész. :) Akkoriban egyébként nagyon sokan olvasták, ez egy klasszikus naplóblog volt a gimis mindennapjainkról fotókkal megspékelve. Így valóban 16 éves korom óta blogot írok, nem is emlékszem már milyen az, amikor nem ír az ember…

Az Ourfashion már a hazai blogoszféra egyik legjelentősebb blogjának számít. Mit gondolsz, minek köszönhető a siker és a nagy olvasótábor? 

A kitartásunknak, és annak, hogy nagyon korán kezdtünk blogolni. Amikor mi nekiláttunk egy hirtelen ötlettől vezérelve az ourfashionnek akkor még szinte alig voltak divat témában blogok. A siker azonban annak is köszönhető, hogy hárman írjuk a blogot, így ha valaki megcsömörlik vagy már nem bírja tovább a kedves kommenteket, akkor egy kicsit le tud ereszteni, de mivel a másik kettő tartja a frontot, ezért ezt az olvasók nem veszik észre.

Egyszer egy olvasónk küldött egy rövid levelet, hogy miért szeret minket, amiben az állt, hogy mi sosem kritizálunk senkit és mindig mosolyt csalunk az arcára. Talán ez a siker titka.

Nem egyedül írod a blogokat, mesélnél egy kicsit a szerzőtársaidról?

Az OurFashiont hárman írjuk. Anna jelenleg Londonban él, kiköltözött miután a MOME-n elvégezte a textil szakot. Divattervezőnek készül, így teljesen más szemléletmóddal rendelkezik mint mi, izgalmas posztokat jelentet meg a londoni életről.

Melinda szintén reklámügynökségnél dolgozik, elvetemülten rajong a smink cuccokért, és nagy szakmai tudással rendelkezik a témában (nem úgy mint Anna és én). Mindhárman más stílust képviselünk egy kicsit az írásainkban és az olvasók ezt már megszokták és szeretik. 

Az Ourfashion mellett már elindítottátok az OurCelebration blogot is. Honnan jött az öltet, hogy egy ilyen témájú oldalt is csináltok? 

Melindával közösen írjuk az új blogot. Mindketten szeretjük a lakberendezést, a dekorálást, szeretünk sütiket sütni és mint minden ebben a korban élő nőt foglalkoztat minket az esküvők világa is. Úgy éreztük, hogy az ilyen jellegű posztok viszont már más felé vinnék az OurFashiont. Mégis szerettük volna, ha tudják az olvasók, hogy ez is a mi blogunk, így született az OurCelebration, ami szintén divat tematikájú de inkább az ünnepekre fókuszál megspékelve egy kis dekor és gasztro vonallal.

Fiatal korod ellenére már öreg rókának számítasz a blogoszférában, mennyire befolyásolta az életed alakulását a blogok írása?

Abszolút. A blog miatt kezdtem el újságíróként dolgozni egyetem mellett, ezenkívül közvetetten, de szintén a blog miatt ülök jelenlegi pozíciómban, az ACG Reklámügynökség social media divíziójának vezetőjeként, korábban egyik munkakör sem jutott volna eszembe magamtól. De amit talán ennél is fontosabb, hogy nagyon sok értékes embert ismertem meg ennek köszönhetően. Kezdve rögtön Melindával, akivel a blog indulása előtt csupán egy alkalommal találkoztam és mára már az egyik legfontosabb ember az életemben. De sokáig sorolhatnám még azoknak a listáját, akiket kampányok vagy rendezvények során ismertem meg és ma már nem tudom elképzelni nélkülük az életemet. 

A divatblogger témakör mellett milyen blogot írnál még, mik a terveid a jövőre nézve?

A két divatblog mellett van egy lakberendezési blogom az Ószeres. Egy egy igazi hobbiblog, de sajnos nincs rá időm, így mostanában már csak a Facebook oldalát ápolgatom. Ha vágyakról lehet beszélgetni akkor ezt folytatnám. Aztán ki tudja milyen témát hoz még szembe az élet, egyszer csak eljön a baba-mama blog korszaka is. 

Mivel foglalkozol akkor, amikor épp nem a blogot írod?

Közösségi média szakemberként dolgozom az egyik legjobb magyar reklámügynökségnél. Hihetetlen kreatív közegben élem így a mindennapjaimat, és ez sok inspirációt ad a blogok írása közben is. Ezenkívül szabadidőmben a lakberendezés tartozik a hobbijaim közé, ami miatt ugye az ószeres is elindult.  De igazából kevés olyan idő van, amikor épp nem valamelyik blogot írom… :)

Melyek azok a blogok, amiket még rendszeresen olvasol? 

Nagy kedvenceim a városban, az urbanista és a szellemvárosok blog. De rengeteg blogot olvasok, ami dizájnnal, lakberendezéssel foglalkozik. Új kedvencem a hölgypilóta, de a  régiek közül a dezsőmail és a Tarda blog az, ami nagyon hiányzik. 

Kivel látnál szívesen interjút a jövőben?

Az officespotting bloggal, ők is nagy kedvencem és szerintem nagyon izgalmas, amit csinálnak. 

Mit üzensz az olvasóknak?

Hogy legyenek elnézőek és pozitívak. Olvassanak minél több blogot, de ne vegyenek egy-egy blogot szentírásnak, hiszen ezek általában vélemények, és mindig van egy másik oldal. 

Tetszett az interjú? Megosztom Facebookon
süti beállítások módosítása