érdekes. fontos. népszerű.

A hét bloggere

Csukd be szemed, nyisd ki szád!


kiskep.jpgHogy mi jut eszünkbe a karácsonyról? A szeretet, békesség, család ünnepe, ajándékozás, hófedte háztetők, díszesebbnél díszesebb dekorációk, na és persze eszem-iszom, dínom-dánom, terül-terülj asztalkám. E heti interjúalanyunk saját bevallása szerint karácsonykor nagy ívben elkerüli a konyhát, de az év többi napján szorgalmasan gyűjtögeti, alkotja és osztja meg olvasóival a finomabbnál finomabb ötleteit. Ha idén ti is szeretnétek eltérni a hagyományos halászlé/túros csusza/mákos guba menüsortól, ajánlom figyelmetekbe a szárnyas ízvadászt

Kitől örökölted a gasztronómia-vénádat? 

Már nagymamám is a vendéglátásban dolgozott étterem-vezetőként, édesapám pedig szintén a gasztronómiában utazik mind a mai napig. De a családom többi tagja, anyukám és a húgom is kiemelkedően jól főz. Szóval nálunk ez családi hagyomány…

A főzés csak hobbi vagy ez a munkád is?

A BGF vendéglátó szakán végeztem, azóta ezen a területen dolgozom. Egy BTL ügynökség gasztronómiai projektjeit irányítom, februártól pedig egy új gasztro-rendezvényhelyszín menedzsere és programvezetője leszek. Olé Churros néven pedig már évek óta készítünk egy brazil fánkfélét a nagyobb nyári fesztiválokon, családi vállalkozásban.

Ahogyan a blog nevéből is kiderül a repülés szerelmese vagy - ez hogyan nyilvánul meg a blogban?

A blog szeptemberben indult, így a repülős részek még nem igazán bontakoztak ki a videókban. De tavasztól más lesz a helyzet! 16 éve siklóernyőzöm, sokat repkedek mindenfelé a világban. Ebből az életformából is ízelítőt fognak kapni a nézők/olvasók. Aki követ engem, az olyan érdekes helyekre repülhet majd el velem, ahol nem csak a táj gyönyörű, de gasztronómiailag is történik valami érdekes. Sőt, tandemben is repülök, épp azon gondolkodom, hogy ki legyen az első utas, aki bekerül a blogba. Ha valakinek van jó ötlete, szóljon!

Sikerül valahogy a két szenvedélyedet összekapcsolni? Esetleg egy finom káposztás tarkedli a hegy tetején az ugrás előtt…

A tarkedli például tényleg úgy készült, hogy előtte körberepültem a Skanzent, majd leszálltam ott sütögetni. De van sok további ötletem gasztro-repkedés témában, amiket most nem árulhatok el. Na jó, egyet-kettőt igen: lesz Balaton-átrepülés és landolás a badacsonyi borvidéken, magashegyi repülés és hütte-főzés az Alpokban, és valami egészen egzotikus úti céllal is készülünk, de az tényleg titok.  Nézni kell a blogot és a videókat! :)

Honnan merítesz ihletet a receptekhez? Mind saját találmány vagy szoktál más gasztró oldalakról is puskázni?

A munkám miatt sokszor kell recepteket kreálnom és próbálgatnom, szóval ez a mindennapjaim része. Emellett elég sokfelé utazgatom a világban, innen is rengeteg ötletet gyűjtök. Persze nézegetem a blogokat, tévéműsorokat is, ahonnan nem igazán puskázom, inkább ihletet szoktam meríteni.

Nem gondoltál még arra, hogy Gordon Ramsay nyomdokaiba lépve a tv képernyőjén is kipróbáld magad?

Akkor már inkább Jamie Oliver, az ő stílusa közelebb áll a szívemhez. Mivel alapvetően videókat készítek, így nem áll távol tőlem a kamera előtt főzés. Ahogy nő a rutinom, egyre inkább érzem, hogy szívesen kipróbálnék egy klasszikus tévéműsort is. Bár most sem vagyok rossz helyen, a közösségi média és a videótartalmak létrehozása nagy jövő előtt áll. Ez szerintem alapjaiban fogja megváltoztatni a tévézési szokásainkat is.

Baráti összejöveteleken te főzöl?

Remélem, a barátaim ezt nem szemrehányásként élik majd meg, de elárulom: szinte minden buliban én főzök. Nem is nagyon fordul elő, hogy valaki elkésne a vacsoráról!

Elmondásod szerint a legtöbb általad kreált recept 15 perc alatt megvalósítható. Ez csak a konyhában jártas háziasszonyokra vonatkozik, vagy kezdőként is nekivághatunk egy jó libaburger elkészítésének?

Egyszerű, könnyed receptekben gondolkodom, minimális gyakorlattal bárki könnyedén utánam csinálhatja. De ha valaki elakad, problémája van, nyugodtan megkereshet, mindig próbálok segíteni. Na jó, a libaburger egyébként pont nem dobható össze 15 perc alatt, de az sem bonyolult, legfeljebb kicsit tovább tart a sok „alkatrésze” miatt. De a végeredmény kárpótol mindenért, úgyhogy csak vágjatok bele!

Manapság úton útfélen gasztróblogokba és recepteket összegyűjtő oldalakba botlunk, arról nem is beszélve, hogy a könyvesboltokban tengernyi szakácskönyv áll rendelkezésünkre. Te mivel kampányolnál magad mellet?  

Alapvetően nem recepteket gyűjtögetek és adok közre. Én megélem a gasztronómiát, élvezem a főzést, emellett a repülés is egy plusz dimenziót ad a történeteimhez. Ráadásul mindezt videóban mesélem el, amit jelenleg nem igazán vállalnak be a bloggerek. Éppen ezért szerintem nálam az élmény-faktor egy kicsit nagyobb, mint egy hagyományos írott gasztroblognál. De már gondolatban tervezgetem azt is, hogy miképp fog ez a stílus könyv formájában testet ölteni.

Mi lesz a karácsonyi menü?

Na hát képzeld, karácsonykor a közelébe sem megyek a konyhának. Szerencsére van annyi ügyes hölgy tagja a családnak, hogy nekünk férfiaknak csak az ételek elfogyasztásával és a megfelelő bor kiválasztásával kelljen foglalkozni. De hogy milyen finomságokkal leszünk meglepve, arról még fogalmam sincs, ez évről évre változik… Én igazából már a 2013-as szezonra készülök, jövőre több mint 30 videóval fogunk jelentkezni és ez már most sok munkát állít elénk.

Tetszett az interjú? Megosztom Facebookon
süti beállítások módosítása