érdekes. fontos. népszerű.

A hét bloggere

Blogolni a hőlégballon kosarából

Sixx a mi legtermékenyebb bloggerünk. Ebben a pillanatban 3827 posztnál jár, de ez a szám percről percre nő, ahogy a kommentjeinek mennyisége is. Ezek nagyrészét a Comment:com-ba, a többit főleg a Hogyvolt és a Rozi a moziban blogban követi el, de cikkeit olvashatjuk az Index kult rovatában is.

Tudja-e rólad a környezeted, hogy blogolsz? Mit szólnának a szüleid, családod ha kiderülne?

Tudják, anyám rendszeres olvasóm is. A barátaim is tudják, nehéz is lenne eltitkolni, mivel jó neonomádként főleg kedvenc kocsmámból blogolok, a debreceni Videó presszóból.

A legcikibb dolog valakitől megkérdezni, hogy miért lett a nicked az, ami. Tehát miért?

Nikki Sixxtől, a Möltey Crüe bőgősétől nyúltam, még valamikor a net hőskorában, a betárcsázós modemes időkben. Ha ma kéne választani, Tobias Fünke lenne.

A második legkínosabb a blog nevét firtatni. Nos?

A comment.com neve adott volt, nem a saját blogom, azt meg nem tudom, hogy az index miért pont ezt választotta. A "hogyvolt" saját találmány, van egy haverom, ő idegesített állandóan azzal, hogy "hogy is volt a legutóbbi Lost epizódban, amikor..." - na, innen van. A "roziamoziban" a néz, mint Rozi a moziban-ból van, több blogba egyelőre nem írok, de mostanában alakul két új. 

Mi volt a legfurcsább hely, ahol életedben posztot írtál?

Norvégiában, egy olajkitermelő cég üzemének pihenőjében, Japánban egy hőlégballon kosarából.

Mennyit kerestél eddig blogolással (munka, hirdetés), és mennyi volt a kiadás?

Mivel hivatásszerűen űzöm a comment.com részét és a blog.hu szerkesztését, ezért rendes fizetést kapok érte, amire nem panaszkodom, de számszerűsíteni nem fogom. A hogyvoltért a többiekhez hasonlóan (jelenleg 20 írónk van) nem kapok pénzt én sem, a Roziamoziban három éve nyert a Goldenblogon, és kaptam egy iPod Nanót. Kiadás mondjuk a mobilinternet meg a póttöltő a notebookhoz, nem jelentős.

Mi volt a legdurvább kommented, és miért kaptad?

Muhaha, nem tudom felsorolni az anyázásokat, van belőle nagyon sok. Írtam úgy 3800 posztot, volt lehetősége a trolloknak előbújni a vadonból. Anyázás, zsidózás, nemmagyarozás, nem sok fantáziája van a gyökereknek. 

Három kedvenc magyar/külföldi nyelvű blogod?


Három magyar: Sorozatjunkie, mert az egyik legjobb hazai szakblog, amit itt a sorozatokról nem tudnak, az nincs is. Nem benyalás csontig, a kollégák elismerése. Tékozó Homár, mert ha túl alacsony a vérnyomásom, vagy éppen elaludnék, mindig felkúrom az agyam a szolgáltatók, cégek vagy éppen a júzerek köcsögségén. Geekblog, mert csupa olyan cuccról írnak (kurva jól), ami engem érdekel, és nagyjából egyezik is a véleményünk.. Külföldi: Television Without Pity, mert ennyi röhögni az ember ritkán tud egy blogon, csak az a baj, hogy ha nekilát olvasni, ott feldkezik. Io9, mert sci-fi. The Apple Blog, mert a Mac OSX is szar, csak másképp, és kellenek a tippek, itt pedig jó dolgokat olvashatunk.

Ha egy nap külföldi bloggerré változva ébrednél az ágyban, ki szeretnél lenni?

Potes, a TWOP-től (itt egy írása).

Mit dolgozol, amikor nem blogolsz?


Hőlégballonversenyeket szervezek, egy debreceni nyelviskola életét igazgatom, filmeket fordítok.

Mit vásároltál magadnak utoljára? (Élelmiszert nem számítva.)

Új fülest az ipodhoz, amit az Apple ugyanis annak nevez, az minősíthetetlen ipari hulladék.

Szexeltél-e a blognak köszönhetően, bloggerel, olvasóval, bárkivel?

Persze, a csajommal.

"Sixxtől megkérdezném, hogy régen is ilyen nagyképű, humortalan tahó volt-e, vagy csak azóta az, mióta újságírónak képzeli magát (mint a többi indexes)." (dr. Veér Farkas kérdése az előző poszt kommentjeiből)

Nem képzelem magam újságírónak, blogger vagyok. És korábban sokkal humortalanabb, nagyképűbb tahó voltam, szóval a mostani helyzet még istenes is. Ja, és anyád.

Ha lenne még kapacitásod a filmes témákon kívül, mi az aminek szentelnél egy teljes blogot?

Egy konkrét tervem már van, zenével kapcsolatos, de nem lövöm le előre. Nem találom fel vele ismét a kereket, de ha jól látom, ilyen blogunk még nincs, hátha szeretni fogják. A blog mint olyan eredeti funkciójának megfelelő, naplószerű izét is vezetnék, de nincs rá időm, annak meg semmi értelme, hogy havonta legyen poszt.

A nickválasztásod határozott zenei ízlésre vall, esetleg valami ilyesmi?

Igen, tízévesen meghallottam a Back in Black című AC/DC-lemezt (mert akkor még bakelit volt), és azóta megragadtam ennél a stílusnál, és leszarom, hogy a quart szerint visszamaradott köcsög vagyok.

Gyerekkori dolog nálad ez a filmbuziság? Első emlék esetleg, ami ezt beindította?

Star Wars, mint minden korombelinél szerintem. És ja, gyermekkori dolog, de úgy hat éve inkább sorozatbuziság, mint filmbuziság. Könyvbuziság is van mellette, ami sci-fi, az nekem jöhet.

Mi a kedvenc filmed, sorozatod, bármi? Amire már mondhatjuk, hogy rajongás. És miért éppen az?

Szerintem a Lost, DVD-k, figurák, pólók, bögrék gyűjtése. Van egy olyan hangulata, amivel kilóra megvettek a pilot első 10 percében. Mellette inkább kábeles sorozatok, Kemény zsaruk, Deadwood, Drót, Maffiózók, Dexter, Rescue Me, Kés/alatt, Róma, Kaliforgia, Weeds, Törtetők, Battlestar Galactica, ilyesmik. A networksorozatok közül pár sitcom (How I Met Your Mother, The Big Bang Theory, Office, 30Rock) és mondjuk a Life, a Terminator TSCC, a House, a Survivor, a The Amazing Race, és a VH-1 proli-reality kollekciója, az, ami szórakoztat.

És mit kerestél te egy norvég olajkitermelőnél?

Pénzt. Tolmácsoltam egy brigád magyar hegesztőnek, és nagyon fasza lazacos cuccokat zabáltam egész nap.

Egy hét múlva hírbehozó, a Webisztán bloggere válaszol kérdéseinkre. Kérdeznél tőle? Szeretnél neki mondani valamit? Írd meg nekünk!

Tetszett az interjú? Megosztom Facebookon
süti beállítások módosítása